Belföld

Nem érdekelte a Kliket az életveszélyes tornaterem, míg csak a szülők elégedetlenkedtek

A fideszes képviselő is hiába kérte, hogy szüntessék meg az életveszélyt a gyulai tornateremben. A Klik csak akkor reagált, amikor a nyilvánossághoz fordult. Az ellenzék pedig a békéscsabai Klik irodája előtt tiltakozott – írta meg a Népszabadság.

A gyulai Esély Pedagógiai Központ Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola Gyulai Pánczél Imre Tagintézménye is a békéscsabai Klik felügyelete alá tartozik, tornaterme két éve életveszélyes, be is kellett zárni, mivel lezuhant egy nehéz lámpatest a mennyezetről, folyamatosan beázik. A különféle fogyatékossággal élő gyermekeket oktató intézmény nem tudta másképpen megoldani a helyzetet, így tanulóik az épületben szanaszét: a folyosókon, kis lyukakban tornáznak.

Fideszesnél is betelt a pohár

Balogh Lajos, a Fidesz-KDNP gyulai önkormányzati képviselője a nyilvánosság háta mögött már többször is jelezte az illetékeseknek a problémát, a szülők is is tettek lépéseket, mégsem történt semmi. Balogh ezután fordult a nyilvánossághoz, a Békés megyei Hírlapban jelent meg cikk az áldatlan állapotokról.  A lap szegezte a kérdést a Kliknek: elő szándékoznak-e keríteni 6 millió forintot a tornaterem felújítására. A központ pedig néhány nap múlva igenlő választ adott.

Szerdán délben Beázott remények, málló falak címmel flasmobbal egybekötött sajtótájékoztatót tartott Békéscsabán, a Klik irodája előtt az Együtt gyulai és békéscsabai szervezete, valamint az Ébredj Viharsarok Egyesület. Bod Tamás, a párt gyulai választókerületi elnöke azt mondta: az illetékeseket egyáltalán nem érdekelte. Szerinte nem történt volna változás a tornaterem ügyében, ha arról a média nem számol be.

Képünk illusztráció.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik