Belföld

Kutyaszorítóban a Markhot Ferenc Kórház: hiába nyertek pert, nincs pénz mindenkit kifizetni

Munkásgyűlést tartottak az egri Markhot Ferenc-kórház dolgozói. Az intézmény ezerötszáz dolgozónak több mint két évnyi kafetériatámogatással tartozik. A bíróság jogerős döntése szerint most öten kapják meg a járandóságukat, miután beperelték a kórházat. 2013-ban, amikor az intézmény állami fenntartásba került, az akkori főigazgató úgy döntött, hogy nem fizeti tovább a 2010-ben kialkudott kafetériát – közölte a Hír TV.

Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke a TV-nek elmondta: a béren kívüli juttatás annak az alkunak volt az ára, hogy számtalan prémiumról, számtalan pótlékról és egyéb juttatásról még az előző tulajdonos időszakában lemondtak a dolgozók.

Tóth Ildikó, a Markhot Ferenc Kórház és Rendelőintézet megbízott főigazgatója arról tájékoztatta a csatornát, hogy a kórháznak nincsen fedezete, hogy mindenkit kifizessenek, mindenesetre tárgyalnak az Állami Egészségügyi Ellátó Központtal és az érdekképviseletekkel is. Az államháztartási törvény értelmében a kórház csak akkora kiadásra vállalhat kötelezettséget, amekkora a bevétele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik