Belföld

Így készüljön az idei 5 hosszú hétvégére! (x)

Az OTP SZÉP kártyának köszönhetően csak a tavalyi hosszú hétvégék alatt közel 4 milliárd forint áramlott a gazdaságba. Bár idén kevesebb, összesen még 17 napot ölelnek fel a hosszú hétvégék, várhatóan a költés tovább fog nőni.

A szállodák és vendéglők természetesen készülnek ezekre az időszakokra, a legtöbb helyen találhatunk speciális (tematikus) csomagajánlatokat, családi kedvezményeket. Érdemes azonban előre gondolkodni, mivel a – SZÉP kártyának is köszönhetően – megnövekedett kereslet miatt az utolsó pillanatokban már nehéz lesz szabad szálláshelyet találni.

Mikor érdemes szabadságra menni?

Az idei évben tehát nem lesz annyi hosszú hétvége, mint 2015-ben volt, így érdemes előre tervezni, ha nem akarunk lemaradni a legjobb szálláshelyekről. A hosszúhétvégék továbbá jó lehetőséget nyújtanak a május 31-én lejáró juttatások felhasználására is. Az év első tavaszi hónapjában rögtön egy négynapos hétvégén pihenhetünk hosszabban, hiszen március 15. idén keddre esik. Ezt követi Húsvét (március 26-28.) majd Pünkösd (május 14-16.). A következő ilyen alkalomra viszont egészen október végéig várnunk kell. A már novemberbe forduló szombat-kedd ideális lehet például egy őszi kirándulásra. Decemberben pedig Karácsony (december 24-26.), idén háromnapos hosszú hétvégével érkezik.

Mire költhet?

Minden bizonnyal a széles felhasználhatóság miatt is olyan népszerű az OTP SZÉP kártya a magyar családok körében. Tavaly év végére már közel 975 000 kártyabirtokos finanszírozta pihenését a kártya valamelyik „zsebéből”. Tevékenységtől függően a felhasználók számára a kártya három „zsebe” – szálláshely, vendéglátás és szabadidő alszámla – áll rendelkezésre. A szálláshely „zsebből” az ország legtöbb panziójában, hoteljében fizethetünk már. A vendéglátás alszámlát éttermek mellett számos ételfutár cég is elfogadja akár az online felületeken is. A szabadidő alszámlára töltött összegekből pedig rekreációt célzó, egészségmegőrző szolgáltatások mellett edzőtermi, múzeumi vagy állatkerti belépőt is finanszírozhatunk. Érdekesség, hogy bizonyos szolgáltatások több alszámláról is kiegyenlíthetők. A szálláshely vagy fürdő belépő fizetésére például mindhárom felhasználható.

További információkat, a pontos OTP SZÉP kártyával fizethető szolgáltatásokról a www.otpportalok.hu oldalon talál.



Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik