Belföld

Idézést kapott a Simicska oszlopait védő cég ügyvezetője

Az éves hatósági ellenőrzésben nincs semmi rendkívüli, de a cégvezetőnek a Mahirrel kötött szerződést is vinnie kell.

Éves hatósági ellenőrzésre idézte a rendőrség annak a cégnek a vezetőjét, melynek emberei a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter hirdetőoszlopait védték a főváros bontóbrigádjai ellen – írja az Origo.

Önmagában ez még nem meglepő, legalábbis magyarázható, az viszont már kevésbé, hogy a Legion Invictus Kft. ügyvezetőjének küldött idézésben az áll: vigye magával a cége és a Mahir Cityposter közti szerződést a IX. kerületi rendőrkapitányságra. Csak ezt, semelyik másikat nem kérték. Rádi Gábor azt mondta: tíz éve van az őrző-védő szakmában, de ilyet még nem tapasztalt.

Az idézést január 6-án írták, amikor még a törvényszék nem tiltotta el a fővárost az oszlopok bontásától. Az őrző-védő cégnek egyébként két alkalmazottját garázdasággal gyanúsították meg, bár védőjük, Böröczky Kornélia szerint nem történt tettlegesség, csak összeszólalkoztak a bontóbrigád tagjaival. A rendőrség szerint követték is a vagyonőrök az egyik bontómunkást és megrongálták az autóját. Az őrök ügyvédje szerint azonban az egyik biztonsági őrt sodorta el egy távozó autó, ami miatt elesett és térdsérülést szenvedett. Könnyű testi sértés miatt feljelentést tett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik