Belföld

Rendőr szorította le az ütőerét, hogy ne vérezzen el a megkéselt férfi

Elvérzett volna egy megszúrt férfi, ha a járőrök nem segítenek rajta. Az eset még decemberben történt Pécsen, a történetről a Zsaru magazin számolt be szerdán.

Eszerint hajléktalanok verekedtek össze a Csontváry utcánál, a rendőrségre egy szemtanú tett bejelentést. A helyszínen három férfi feküdt a földön. Egyikük folyamatosan kiabált, a mellette lévő eszméletlenül hevert a térköveken. A harmadik ekkor már erősen vérzett. Az egyik járőr felhúzta a férfi pulóverét, ekkor látta, hogy egy szúrástól a bal felkarján megsérült az ütőere. “Kézzel nyomtam a sebet, hogy csillapítsam a vérzést, és elsősegélydobozt kértem a kollégámtól. A Kertvárosi Rendőrőrs járőrei hozták. Gézlapot szorítottam a sebre, felette elkötöttem az artériát, Zsebe Ivett főtörzsőrmester pedig felhúzta a férfi lábát, és a szív magassága fölé emelte a sérült kart. A férfi pulzusa gyengén érezhető volt, de aléltan feküdt, nem lehetett vele kommunikálni, a kötés viszont már nem vérzett át” – mondta a lapnak és Mészáros Ádám törzsőrmester.

A mentők perceken belül a helyszínre értek és kórházba vitték a sérültet, ám ha nem kap az egyenruhásoktól segítséget, meghalhatott volna a vérveszteség miatt.

Míg zajlott az életmentés, az egyik férfi folyamatosan ordított és fenyegetőzött. A tanúk elmondásából hamar kiderült, hogy ő szúrta meg bicskájával a sérültet. A járőrök elfogták, bár ellenállt. Mielőtt előállították volna a kapitányságra, ő is mentőbe került.

Mentőt hívtak az eszméletlen férfihoz is, aki alkoholtól került öntudatlan állapotba. Míg vizsgálták, a váratlanul fejbe rúgta a földön megbilincselve fekvő társát, akinek ettől felszakadt a szája és vérezni kezdett az orra.

Kiderült, bor és egy régi ügy miatt robbant ki a vita az érintettek között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik