Belföld

Elcsalták haldokló rokonuk vagyonát és kisemmizték kisgyermekét

Hamarosan bíróság elé állítanak egy mosonmagyaróvári közjegyzőt és további két embert – anyát is fiát, miután utóbbiak végrendelet, ajándékozási szerződés és további négy hamis közjegyzői okirat készíttetésével és aláíratásával megszerezték haldokló rokonuk ingatlanjait. Az ügyben vádat emeltek, a közjegyző ellen hatrendbeli közokirat-hamisítás miatt, míg a hozzátartozók ellen különösen nagy kárt okozó család bűntettével.

Az ügyvédként dolgozó férfi – anyjával együtt – eszelte ki, hogy megszerzik beteg rokonuk vagyonát. azt akarták, hogy az asszony halála után az 56 millió forintot érő ingatlanokkal ne rendelkezhessen a férje, mint közös, kiskorú gyermekük törvényes képviselője.

A nőt három nappal halála előtt vitték kórházba, folyamatosan gyógyszert kapott, ekkor már döntésképtelen állapotban volt. “Szerettei” felkerestek egy közjegyzőt aki elkészített hat okiratot. Azt nem tudta, hogy a neki előadott adatok hamisak. A papírokat a pénzéhes hozzátartozók még aznap aláíratták a haldokló nővel. A beteg asszony két nappal később életét vesztette – derül ki a Győr-Moson-Soproni Főügyészség szerdai tájékoztatásából.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik