Belföld

Péknek állt a pártelnök

Vona Gábor folytatta álruhás országjárását. Salgótarjánban többen megdöbbentek azon, hogy ki szolgálja ki őket.

Pörgős munka, nem mondom. Sütés, polcfeltöltés, kiszolgálás, közben sorjáznak a vevők. Ismét egy tanulságos nap, ismét egy újabb munkakör, ismét újabb élethelyzetek.

Ismét megérte álruhát ölteni – teszi hozzá Facebook-oldalán a Jobbik elnöke.

Párttársa, Dúró Dóra az álruhás országjárás kapcsán arra emlékeztet, hogy egy ilyen akció milyen sokat jelent emberileg egy közéleti szereplőnek. Mint írta: Vona előzőleg egy idős néninek vitt fát és aprította fel a helyiekkel tüzelőnek – de nemcsak ő, hanem példáját követve a Jobbik parlamenti képviselői is végeznek hasonló karitatív munkát.

A Jobbikban meghirdetett “Önkéntesség éve” alatt Dúró Dóra is többször megtapasztalta, milyen jó érzés segíteni, látni, hogy ezzel másoknak örömet szerzünk. A képviselőnő biztos benne, hogy elnöke remekül helytállt a pékségben, és abban is, hogy „kevés más pártelnök viszonyul ilyen alázattal a kétkezi munkához…”

A pártelnök salgótarjáni tapasztalatait külön nem részletezte, de a Jobbik jelezte, hogy felülvizsgálná a Salgótarjánnak szánt fejlesztési források elosztását. A karitatív munka kiválasztásában az is szerepet játszhatott, hogy a városban hamarosan időközi polgármester-választást tartanak.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik