Belföld

Megverte az alpolgármestert, mert nem vitték el kihallgatásra

Sokan végignézték a csetepatét Árpádhalmon, a térfigyelő kamera is rögzítette a történteket.

Megverte egy helybeli férfi a Csongrád megyei Árpádhalom alpolgármesterét. Azon húzta fel magát, hogy nem akarták elvinni az önkormányzat autójával a szomszédos Nagymágocsra, rendőrségi kihallgatásra. Miután elutasították, a feldühödött férfi mellkason ütötte és a földre rántotta Domján Ferencet. A köztéri kamera rögzítette a történteket – írja a Délmagyarország.

Szarka Attila polgármester azt mondta: ha valakit orvosi vizsgálatra kell elvinni a szomszéd településre, abban segít az önkormányzat, és akkor is elvitték volna, ha egy rendőrségi ügyben sértett. Kihallgatásra viszont nem. Összeszólalkoztak azon is, hogy a férfit egy korábbi szabálysértési ügyben 200 óra közérdekű munkára ítélte a bíróság, a férfi ezt egy év alatt akarta volna teljesíteni, de nincs lehetőség ilyen sokáig elhúzni.

Mivel nem lehetett szót érteni vele, az alpolgármester kikísérte az épületből. Közben a férfi mondta a magáét, majd egyszer csak nekiment a polgármesternek. A történteket sokan látták, a falubeliek vetettek véget a csetepaténak. Ezután a támadó, mintha mi sem történt volna, visszasétált a községháza elé, biciklire ült, majd hazament. Ezután hívták a rendőrséget.

A férfi azért került összetűzésbe a törvénnyel, mert a gyanú szerint az elmúlt néhány hétben betört egy ingatlanba, valamint egy élelmiszerboltba. Most hivatalos személy elleni erőszakért is felelnie kell, a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik