Belföld

Kiadták a Rogán-féle propagandaminisztérium szerződéseit

Közzétette a kormány a Rogán Antal vezette miniszterelnöki kabinetiroda tavaly újonnan megkötött, illetve a Lázár János vezette Miniszterelnökségtől „megörökölt” szerződéseit – szúrta ki a hvg.hu.

Az új szerződések közül a legnagyobb tétel a beléptetési kvótáról és a növekedésösztönző csomagról szóló kormányzati kampány kommunikációja, melyet két, Csetényi Csaba érdekeltségébe tartozó céggel kötött a tárca. A Network 360 Reklámügynökség Kft-ben és az Afffiliate Network Kft-ben érdekelt Csetényi Csaba Rogán Antal szomszédja a Pasa Parkban, a HG csoport egyik tulajdonosa.

Az Egyesült Reklám Konzorcium – HG 360 Reklámügynökség Kft. plusz az Affiliate Network Kft. – egyike volt annak a három konzorciumnak, melyek tavaly szeptemberben győztek a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH) 25 milliárdos reklámtenderén, így minden az NKOH alá tartozó intézmény, szerv és állami cég kommunikációját, arculatépítését ők végzik.

A kisebb értékű szerződések között érdekes megbízásra bukkant a portál.  Patrick Egan, a Freedom House korábbi regionális igazgatójának cégével 14 millió forint értékben kötöttek szerződést a kormány nemzetközi kommunikációjának támogatásáról. szintén kisebb értékű megbízáshoz jutott Mernyó Ferenc informatikai szakember. Mernyó neve onnan lehet ismerős,  hogy Pics to You felhasználónéven indított Facebook-csoportot „Mondjunk le az aug. 20-i tüzijáték élményéről az árvízkárosultak javára”címmel. A kampány pár hét alatt negyedmillió követőt szerzett és bár a tűzijátékot nem mondták le, legalább volt mire fogni, hogy kisebb büdzséből valósították meg.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik