Belföld

Adományokból hozták haza a Skóciában meghalt Gáspár Dávid holttestét

Megadhatják szülei a végtisztességet a Skóciában elhunyt, húszéves fiatalnak, Gáspár Dávidnak – írta meg a Bors keddi számában. Dávid szeptemberben költözött Edinburg-be, hogy új életet kezdjen és anyagilag támogassa Salgótarjánban élő családját. Január elsején a fiatal férfi 13 éves unokaöccsével, Danival súlyos autóbalesetet szenvedett. Dani kulcscsontja eltört, ő már jobban van, Dávid életéért azonban hiába küzdöttek az orvosok, múlt hét pénteken elhunyt.

Az összetört szülők Salgótarjánban szerették volna örök nyugalomra helyezni fiukat, azonban a holttest hazahozatala meghaladta anyagi lehetőségeiket, ezért az interneten kértek segítséget. Az összeg pár nap alatt össze is gyűlt, az adományok összeadásában Győzike édesapja, id. Gáspár Győző is segített, a család külön kiemelve köszönte meg segítségüket.

A szülők Facebookon üzentek az adakozóknak: köszönik a segítséget. Hozzátették: hálával tartoznak a kinti magyaroknak, tolmácsoknak és mindenkinek, aki a család mellé állt ebben a nehéz időszakban.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik