Belföld

Kórházba került Hegedüs István, az ORÖ új megbízott elnököt választott

hegedüs istván (Array)
hegedüs istván (Array)

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke, Hegedüs István kórházba került. A hivatalvezető azt közölte, hogy elmarad a szervezet hétfőre összehívott rendkívüli közgyűlése, amelyet azonban vitatott módon 27 képviselő megtartott és új megbízott elnököt választott a szervezet élére.

Buri Edina hivatalvezető a szervezet budapesti székházában összegyűlt képviselőknek elmondta: hétfő reggel értesítették telefonon arról, hogy Hegedüs István szívinfarktus gyanújával, eszméletlen állapotban kórházba került. Elmondta, az elnök akadályoztatása miatt nem tartható meg a rendkívüli közgyűlés. Ezt követően a képviselők egy része elhagyta az ülés helyéül szolgáló termet.

Azonban a rendkívüli közgyűlést kezdeményező, többségben lévő csoport 27 képviselővel mégis megtartotta az ülést, amelyen – zárt ajtók mögött – döntöttek a hivatalvezető foglalkoztatásának azonnali megszüntetéséről, valamint arról, hogy méltatlansági okokból felfüggesztik Hegedüs Istvánt az elnöki tisztségéből és méltatlansági eljárást kezdeményeznek ellene a bíróságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik