Belföld

Farkas Flórián újra átírta önéletrajzát

A miniszterelnöki biztos a pontosítást is pontosította. Az Országos Roma Önkormányzat rendkívüli közgyűlésén is emlegették.

Az Országgyűlés Hivatalának benyújtott előző, javított önéletrajzában a roma politikus már nem az ELTE Állam- és Jogtudományi, hanem a Társadalomtudományi Karán végzett. Abban ugyanakkor továbbra is az szerepelt, hogy óraadó tanára volt az intézménynek. Ezt viszont a volt rektor és a politikaelméleti tanszék egykori vezetője is cáfolta a Magyar Nemzetnek. Kiderült az is, hogy az Országgyűlés Hivatala nem ellenőrzi a képviselők önéletrajzában foglaltakat, erre sem joga, sem lehetősége nincs.

A Magyar Nemzet cikkei után most újabb ponton módosították Farkas önéletrajzát. Az Indexnek tűnt fel, hogy már azt írják: „ELTE Társadalomtudományi Kar Politika Tudományok Tanszékén részt vett a 2005/2006-os tanulmányi évben a Kelet- és kelet-közép-európai politikai rendszerek tárgy és a Politikai rendszerek összehasonlító elemzése tárgy oktatásában a tantárgy oktatójának felkérése alapján.

Közben Farkas Flórián neve az Országos Roma Önkormányzat rendkívüli közgyűlésén is szóba került, amikor egy csoport új megbízott elnököt választott, miután Hegedüs István elnököt szívinfarktus gyanújával, eszméletlen állapotban kórházba vitték. A képviselők egy része elhagyta az ülést, de 27 képviselő Hegedüs Istvánt felfüggesztette elnöki tisztségéből és úgy döntött, méltatlansági eljárást kezdeményez ellene a bíróságon. Vajda László (Lungo Drom) Farkas Flórián korábbi ORÖ-elnököt, miniszterelnöki biztost okolta ezért.

Újra ahhoz folyamodott, hogy embereket vásárol ki, 250-300 ezer forintért, hogy az ő általa indítványozott közgyűlésen” Hegedüs Istvánt elmozdítsák – fogalmazott, hozzátéve: ők ezt nem engedik, kitartanak Hegedüs István mellett. Azt mondta: Farkas Flórián, aki elnöknek jelölte Hegedüs Istvánt, kihátrált mögüle, és “megadta rá a kilövési engedélyt.

Többen úgy vélték, a közgyűlés rendkívüli ülésének megtartása nem volt jogszerű. Ezt a 27 fős, többséget adó csoport cáfolta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik