Belföld

Nekünk Roháč kell!

aranykéz utcai robbantás (aranykéz utca, )
aranykéz utcai robbantás (aranykéz utca, )
A rettegett, több bérgyilkossággal vádolt férfit nemrég vitték ki Szlovákiába, de hamarosan visszakerülhet. Egy kézzel írt fecni az életbiztosítása.

Mindenkit megnyugtat szombati cikkében a Magyar Nemzet (azaz Mno.hu): visszakapja Magyarország a számos bűncselekménnyel vádolt cseh Jozef Roháčot.

Mint megírtuk, kiadta Magyarország Szlovákiának a több maffialeszámolással is vádolt férfit, de az Mno szerint már a jövő héten hazaszállíthatják őt. Roháčot még 11-én adta át ideiglenesen a Fővárosi Törvényszék a besztercebányai bíróságnak. A jogerős döntés szerint február 22-ig adták át őt egy igazságügyi szakértői (pszichiátriai) vizsgálat miatt. A hazai pereit addig is felfüggesztették.

Roháč ügyvédje, Dušan Daňový szerint nem egy másik maffiatag, Jozef Hamala holttestének csehországi megtalálása miatt került védence Szlovákiába. Magyarországon Fenyő János vállalkozó megölésével és az Aranykéz utcai, Boros Tamás elleni robbantással vádolják Roháčot. Sőt, tavaly augusztusban idecsatolta a törvényszék Domák Ferenc 1996-os megölését is.

Az említett Hamala amúgy úgy került a képbe, hogy ő vette meg azt a Polski Fiatot Győrben, amit felrobbantottak az Aranykéz utcában, négy ember halálát okozva. Hamalának részben ezért is kellett meghalnia a gyanú szerint. Roháč minden vádpontot tagad, bár az Mno szerint az is csoda, hogy még él. Roháč életbiztosítása egy papír, amire leírta, melyik titkosszolgálat megbízásából milyen gyilkosságokat követett el. Anno közölte, ha megölnék, ez azonnal nyilvánosságra kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik