Belföld

Vége a januári tavasznak

Csütörtökön még közel tíz fokig melegszik a hőmérséklet, de pénteken már csak öt fok várható, hétvégétől pedig jönnek a mínuszok.

Csütörtökön kezdetben az Észak-Dunántúlon még több lehet a felhő, másutt csak vékony fátyolfelhők lesznek. Napközben az ország nagyobb részén napközben gyengén felhős időre számíthatunk, elsősorban a Nyírségben és az északkeleti határvidéken lehet több felhő, de jelentős csapadék arrafelé sem lesz. Határozott felhősödés délnyugat felől csütörtök késő délutántól kezdődik, és estére délnyugati megyéket egy újabb csapadékzóna éri el, amely még éjfél előtt a Balatonon keresztül egészen Nógrád megyéig terjed. A Dunántúl nagyobb részén eső várható, ugyanakkor az Északkelet-Dunántúlon, a főváros térségében vegyes halmazállapotú csapadék valószínű, a Börzsönyben havazhat. Napközben a délkeletire forduló szél az Észak-Alföld és az Északi-középhegység kivételével ismét megélénkül, Kisalföld és a Bakony egyes részein erős szél is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4, 9 fok között valószínű. Késő estére többnyire -2, +3 fokig hűl le a levegő.

Pénteken kezdetben túlnyomóan borult idő várható, majd nyugat felől szakadozik a felhőzet. Eleinte többfelé valószínű vegyes halmazállapotú csapadék; északon hó, havas eső, délen többnyire eső, havas eső. Délután inkább már csak a Tiszántúlon várható hó, havas eső. Az északnyugatira forduló szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

Szombaton délelőtt gyengén felhős idő várható, majd délkelet felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, délkeleten, délen meg is vastagszik. Jelentéktelen havazás, hózápor legfeljebb néhol lehet. A északi, északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, de a vastagabb hóval borított, gyengén felhős területeken -10 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között valószínű.

Vasárnap északnyugaton kevesebb, másutt több lesz a felhő, délen, délkeleten néhol gyenge havazás, hózápor előfordulhat. Az északi, északnyugati szél megerősödik, időnként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és -5 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik