Belföld

Életveszélyesen megverte alkalmazottját a gyulai férfi

A rendőrség vádemelést javasol egy 46 éves gyulai férfi ellen, aki többször megütötte a tanyáján lakó alkalmazottját. Életveszélyt okozó testi sértés miatt folyt eljárás ellene.

A nyomozás adatai szerint a kis híján halálos bántalmazás tavaly, június 13-án történt. Mentők vitték kórházba a férfit, akire egy járókelő talált rá a Sárréti úton. A rendőrséget az orvos értesítette, akinek a sérült elmondta, hogy főnöke bántalmazta. Munkaadóját a rendőrök először otthonában keresték, majd megtudták, hogy Békéscsabán van. A gyanúsított – miután a nyomozók telefonon felvették vele a kapcsolatot – önként megjelent a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Először tagadta, hogy bántalmazta volna a férfit, akinek szállást és munkát adott. Később azonban újra vallomást tett és elismerte, hogy többször megütötte állatai gondozóját. A gyanúsított állította, alkalmazottja egyre gyakrabban italozott és annak ellenére, hogy igyekezett megfelelő életkörülményeket biztosítani számára, nem végezte el a munkáját. Ezért alakult ki nézeteltérés közöttük, ami végül tettlegességig fajult. A férfi, miután főnöke bántalmazta, elment a tanyáról és a Sárréti úton, ahonnan a mentők kórházba vitték, rosszul lett – derült ki a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki tájékoztatásából.

Az ügy iratai már az illetékes ügyészségen vannak.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik