Belföld

Riasztást adtak ki jégpáncél miatt

Két megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, több területre a riasztást is kiadták hajnalban.

Hajnalban délnyugaton átmeneti jelleggel nem zárható ki kisebb körzetekben gyenge ónos csapadék. Szerda este északon havas eső, a hegyvidéki területeken (Dunazug-hegység, Északi-középhegység) kevés hó is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzéséből. Somogy és Zala megyében az elsőfokú figyelmeztetés mellett, több járásban a riasztást is kiadták szerda hajnalban.

Mindemellett alapvetően változó felhőzetre számíthatunk; délelőtt inkább délen, délnyugaton, délután, estefelé az északi országrészben lesz több a felhő. Többfelé élénk, északon időnként erős lesz a nyugati szél. A hőmérséklet délután általában 4 és 8 fok között várható. Késő este 1 és 4 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön eleinte változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütés várható, majd délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Késő délutántól, estétől délnyugat felől egyre többfelé valószínű vegyes halmazállapotú csapadék. A helyenként erős északnyugati szél délire, délkeletire fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között alakul.

Pénteken kezdetben túlnyomóan borult idő várható, majd nyugat felől szakadozik a felhőzet. Eleinte többfelé valószínű vegyes halmazállapotú csapadék, majd mindenütt hóra vált a halmazállapot. Délután inkább már csak keleten várható havazás. Az északnyugatira forduló szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik