Belföld

Drogra és adósságra gyanakodnak az eltűnt zuglói politikusnál

Kiderült, hogy 100 milliós adóssága lehetett Sápi Attila cégének, és egy szemtanú szerint pedig zavartan viselkedett mielőtt eltűnt.

Papíron semmilyen vagyona, viszont annál több tartozása volt az egy hete nyomtalanul eltűnt önkormányzati képviselőnek, Sápi Attilának – írja a Bors.

A cégjegyzék szerint Sápi hivatalos lakcíme tavaly még egy békásmegyeri panellakásban volt. Utolsó, tavaly januári vagyonnyilatkozata szerint a képviselő 40 százalékos tulajdonos volt egy egyszemélyes, adminisztratív szolgáltatást végző kft.-ben, illetve 2011-től 100 százalékos tulajdonos egy biztonsági, magánnyomozással is foglalkozó cégben. Utóbbit 100 millió forintot, illetve 180 napot meghaladó adótartozás miatt tavaly októberben felszámolták.

Ismerősei zárkózott típusként írták le a férfit, egyikük csak Szamurájnak hívta. Élettársával élt együtt annak lakásában, bár a hivatalos lakcíme Pilisen van. Fia és volt felesége Vácon élnek. Tóth Csaba, az MSZP zuglói elnöke halk szavú, segítőkész embernek ismerte a férfit.

Sápi nevén egyetlen ingó vagy ingatlan sem szerepel, csak egy 1 millió 850 ezer forintos banki tartozás.

A Blikk megszólaltatta azt az asszonyt, aki utoljára láthatta az egy hete eltűnt szocialistát: jelenlegi lakhelyétől 150 méterre, egy sörözőben a felszolgálónő találkozott vele.

Sápi egy sört és egy kávét rendelt magának. Igencsak zavartnak tűnt. Úgy tűnt, be van drogozva, ennyire zavartan nem tud viselkedni senki a sörtől

– mondta a Blikknek Kóté Károlyné.

Szerinte egy rövid ideig álldogált a pultnál, aztán leült egy asztalhoz, és a telefonját nyomkodta negyedórán át.

Ez csak azért furcsa, mert a hírek szerint a telefonját otthon hagyta.

A pultos arra nem emlékszem tisztán, jött-e érte valaki, de úgy rémlik, talán nem egyedül távozott.

A politikus cégtársa elmondta, hogy a közös cégüknek már rég vége. Emellett aggódik a férfiért:

Én is hallottam az eltűnéséről, én is keresem Attilát

– mondta.

Sápi önkormányzati képviselőként bruttóban több mint 500 ezer forintot keresett havonta, és mellé még egy gazdasági társaságtól majdnem 60 ezer forintot vett fel.

Mint megírtuk a Facebookon is keresik Sápi Attilát, az MSZP zuglói önkormányzati képviselőjét. A 43 éves férfi január 5-én, este Újpalotán elindult a boltba egy szál fekete melegítőben, zöld kabátban és sportcipőben, azóta nem látta senki. Papírokat, mobiltelefont nem vitt. Azt írják: Dobogókő és a Pomáz feletti Kő-hegy a kedvenc kikapcsolódási helye.

Eltűnt neve: Sápi Attila Életkor: 43 évesEltűnt: 2016.01.05.Lakhelye: Budapest Utolsó ismert tartózkodási helye: Ú…

Posted by Eltűnt emberekért-megoszthatod on Monday, 11 January 2016

Sápi Attila eltűnését a rendőrségen is bejelentették, azt kérik, hogy aki tud róla valamit, az jelezze a 107 vagy 112 segélyhívón, vagy a névtelenül, ingyen hívható Telefontanú vonalon (06 80 555 111).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik