Vágó István (Vágó István)
Belföld

Vágó István: „Nevezhetjük hazugsággyárnak az MTVA-t”

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 01. 12. 08:52

A DK média munkacsoportjának vezetője üdvözli, egyben az MTI figyelmébe ajánlja a bíróság döntését.

A Demokratikus Koalíció (DK) 2014. október 20-án jelentette meg az “Előléptették a közpénzen tartott hazugsággyárost” című közleményét. A párt akkor Papp Dániel előléptetésére reagált. Az MTVA pert indított a párt ellen, de ahogy korábban, a bíróság most is a DK-nak adott igazat. Friss, jogerős ítéletében úgy fogalmaz, hogy

a közmédia bírálhatósága a demokratikus társadalomban kitüntetett érték.

A DK média munkacsoportjának vezetője tudatta, hogy egy demokratikusan működő országban az is „kitüntetett érték” lenne, ha a közmédia nem hallgatná el, hamisítaná meg a kormánynak kínos híreket.

Az MTVA propagandaosztályát persze nem különösebben érdekli, hogy mi is történne egy demokráciában, ha évente 80 milliárd forint közpénzért cserébe – közszolgálat helyett – eleget tehet a kormány politikai elvárásainak.

Vágó István pártja nevében most a Magyar Távirati Iroda figyelmébe ajánlja a bíróság döntését, emlékezteti a DK közleményeinek kiadását rendszeresen megtagadó MTI-t, hogy a közszereplőknek, és a közfeladatot ellátó intézményeknek kötelességük elviselni a bírálatot, pláne, ha azok valóságtartalma a napnál is világosabb. A DK az MTI elleni perrel folytatja az ellenzéki véleményeket elhallgató „közszolgálati” intézmények elleni harcot.

Korábban a Fővárosi Törvényszék döntött úgy, hogy az MTVA tartalomigazgatója nevezhető hírhamisítónak, mert korábban eltorzította a valóságot. (A bíróság megnézte a Híradó-részletet, amit Daniel Cohn-Benditről készített Papp Dániel.) A döntés ellen a köztévés és ügyvédje fellebbezett, de a Kúria szerint a hírhamisító szó nem tényállítás, hanem vélemény, az MTVA hírszerkesztői mechanizmusára utal. A DK már korábban is kérte, hogy az MTI adja ki a párt minden olyan korábbi, MTVA-val kapcsolatos közleményét, amelyet a “köztévé jó hírének megsértésére” hivatkozva cenzúrázott.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.