Belföld

Bulvárcikk alapján bűnözőzi a Fidesz a menekültek segítőjét

A frakciószóvivő azt mondta, válaszokat vár, de elrohant, mielőtt válaszoltak volna neki.

Egy bulvárportál állításai nyomán ment neki a Fidesz a Migration Aid menekültsegítő civil szervezet munkájában részt vevő Babának. A portálról a Heti Válasz korábban azt írta: annak indulása előtt főszerkesztője „Habonyéknak prezentált”. Baba – akinek polgári neve Tót Csaba Antal – az oldal szerint büntetett előéletű csaló, aki nemrég szabadult a börtönből, és azt is írták róla, hogy a „Soros György által pénzelt” Migration Aid a „bevándorláspárti média segítségével” bújtatta, noha „országos körözés alatt állt”. Konkrétumokat azonban nem közöltek.

Halász János, a Fidesz frakciószóvivője mégis sajtótájékoztatót hívott össze nem sokkal a cikk megjelenése után, azt hangoztatva, hogy a menekültsegítő szervezetet Soros pénzeli, és a sajtó segítségét kérte a Babára vonatkozó állítások megerősítésében, noha ez a hatóságok dolga. Azt mondta, választ vár a kérdésekben, azután elviharzott a sajtótájékoztatóról – írja a Népszabadság. Pedig ott volt Zsohár Zsuzsanna, a Migration Aid volt szóvivője is, aki válaszolt volna Halásznak.

Halász helyett így a Népszabadságnak mondta el Zsohár, hogy tudtak arról, hogy Babának voltak összeütközései a törvénnyel, ezt ő maga közölte is. Ha valóban országos körözés alatt állt volna, nyugodtan őrizetbe vehették volna, mert köztudott volt, hogy a Keletinél van, a rendőröknek is tolmácsolt. Zsohár hazugságnak nevezte azt is, hogy Baba a szervezet vezetőségi tagja lett volna.

Tót Csaba Antal a Facebookon reagált a vádakra, azt írta: soha nem volt bűnöző, nem állították elő a Keletiből a rendőrök, nem áll körözés alatt. „Ha így lenne, a Keletiben megtaláltak volna, és megtalálnának a mai napig, hiszen nyilvános a Facebook-profilom a polgári nevemmel, nagyon sokan tudják, hol lakom”. Baba hozzátette: jogi lépéseket tesz a vádaskodás miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik