Belföld

Agyonverte a magatehetetlen kölyökkutyát az alpolgármester fia

baseball-ütő (baseballütő, )
baseball-ütő (baseballütő, )
Szabadlábon védekezik, de iskolába nem jár a fenyegetések miatt.

Egy fiatalember baseballütővel vert agyon egy kutyakölyköt. Erről videó készült. Az interneten rohamosan terjed a felvétel, amelyen a Borsod megyei Detek alpolgármesterének 18 éves fia látszik – írja a Bors. A polgármesteri hivatalba hétfőn nem ment be dolgozni az alpolgármester asszony, de a lap polgármestert utolérte. Szikora Csaba azt mondta, az eset tavaly júliusban történt, és az egész nagyon kellemetlenül érintette a falut.

A rendőrségi eljárás folyamatban van, de annyit közölhetek, teljes mértékben kiállok az alpolgármester mellett.

A polgármester ennél többet egyelőre nem mondott, de azt ígérte, hamarosan alpolgármesterével a nyilvánosság elé áll. Ugyanakkor utalt rá, hogy a minisztériumból kapott egy utasítást, amely szerint alpolgármesterének le kell mondania. Ugyanezt követelte Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője tegnapi közleményében.

A társadalom példás, visszatartó erejű fellépést vár, ezért felszólítom az illetékes hatóságokat, ennek szellemében végezzék munkájukat, és ne felejtsék el kivizsgálni a szülő felelősségét sem. Továbbá felszólítom Detek alpolgármesterét, mondjon le pozíciójáról! Olyan ember, aki a gyerekét ilyenné neveli, alkalmatlan egy település második embereként felelősen intézkedni.

Az interneten már több mint tízezren írták alá a petíciót, amely a kutyagyilkos elítélését követeli – írja a Bors. A lap szerint a kutyagyilkos fiú hegesztőnek tanul. Nem tagadja, de állítólag megbánta tettét. A rendőrségen azt vallotta: a kiskutyát elgázolva találták, csak utána kezdték el ütni 20 éves társával.

A rendőrség állatkínzás miatt nyomoz. A szakértői vizsgálatok eredményére vár. Jelenleg a két fiatal szabadlábon védekezik, a rendőrség szerint nem állnak fenn az előzetes letartóztatás kezdeményezésének feltételei. Az ügy kipattanása után az alpolgármester fia – a helyiek szerint – nem mert hétfőn iskolába menni, mert állítólag fenyegetéseket kap ő és családja is. A Bors kereste őket, de csak egy láncon tartott kutyát talált kutyát talált a háznál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik