Belföld

Részben állami bank hitelezi a Tiborczhoz köthető kikötőt

Részvénytársasággá alakult a cég, amely egy ideig a miniszterelnök vejének érdekeltségébe tartozott.

Részvénytársasággá alakult a Keszthelyi Yachtkikötő Kft., amely egy ideig a miniszterelnök vejének érdekeltségébe tartozott. A céget 2014 végén vette meg a helyi önkormányzattól a Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft., amely akkor közvetetten Tiborcz István résztulajdonában állt. A cég ingatlanait a Gránit Bank 450 milliós jelzáloga terheli, a banknak közel felerészben az állam a tulajdonosa – írja az Átlátszó.

A Keszthelyi Yachtkikötő Kft-ből tavaly márciusban szállt ki a Green Investments & Solutions Kft., amely Tiborczék tanyáján működik, és Orbán veje áprilisig volt az ügyvezetője. A friss bejegyzésű jogutód, a Keszthelyi Yachtkikötő Zrt. részvényese lett mások mellett a Fidesz-közeli Aquaplus Kft., valamint az eximbankos Peresztegi Márton érdekeltségébe tartozó Marathon Kft. A kikötőcég vezérigazgatója Péter Zsolt Miklós, aki korábban a Tiborcz érdekeltségébe tartozó Elios Innovatív Kft-t is vezette.

A Gránit Bankból a közelmúltban jelentették be az alapító Demján Sándor kivonulását, és az újabb állami tőkebefektetést, melynek révén az állam már 49,9 százalékos tulajdonos a pénzintézetben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik