Belföld

Ónos eső, köd – már a rendőrség is figyelmeztet

baleset csúszós úton (ingyenes, )
baleset csúszós úton (ingyenes, )
Kérik, hogy a megváltozott időjárási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel és körültekintően közlekedjenek!

A rendőrség honlapján külön is felhívja a figyelmet rá, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn reggel főleg az Alföld középső és északi részén, illetve az Északi-középhegységben az eső mellett néhol átmeneti ónos eső is előfordulhat, és többfelé lehet sűrű köd.

Ezért a közlekedők figyelmét felhívják, hogy a csúszós utakon a féktávolság a többszörösére nőhet, az autók kormányozhatósága jelentősen csökken. A télies útviszonyok más magatartást igényelnek a sofőrök részéről. Lehetőség szerint kerüljék a hirtelen kormánymozdulatot, az erős fékezést, tartsanak a megszokottnál nagyobb követési távolságot! Vigyázzanak az úttest mellett, az úttest szélén haladó gyalogosokra, kerékpárosokra!

A rendőrség a balesetek megelőzése érdekében kéri a járművezetőket, hogy elindulás előtt tisztítsák meg az autójukat a hótól, jégtől, párától, hogy a kilátás biztosított legyen. Lehetőség szerint teletankolt, a megváltozott időjárási körülményeknek megfelelően felkészített kocsival induljanak útnak! Számítsanak arra, hogy a csúszós úton romolhat a gépjárművek menetstabilitása! “Vezessenek a megváltozott időjárási viszonyoknak megfelelően!”

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik