Belföld

Meleg hétfő, helyenként zivatarokkal

Borongós, ködös, szeles időjárásra van kilátás, de lesz, ahol 14 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Ónos eső, köd, erős szél – ezek miatt adott ki figyelmeztetéseket az ország egész területén az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mutatjuk, melyik megyében mi a helyzet:

  • Tartós, sűrű köd miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben hétfőn Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas és Veszprém megyében.
  • 70 km/órát meghaladó szél miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben hétfőn Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém és Zala megye területén.
  • Gyenge ónos eső miatt első fokú figyelmeztetést adtak ki hétfőn Borsod-Abaúj-Zemplén megyére.

A nap folyamán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délelőtt helyenként átmenetileg felszakadozhat a felhőzet. Eleinte keleten és északon várható szórványosan eső, késő délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk esőre, záporra, délnyugaton zivatar is előfordulhat. Délutántól sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északkeleti harmadában 4-9, másutt 10-14 fok között alakul, de kora délután még csak 3-12 fokot mérhetünk – áll az előrejelzésben.

Kedden változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, helyenként záporeső valószínű. A délnyugati-nyugati szelet sokfelé kísérik erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul.

Mint arról korábban beszámoltunk, a hét végére visszatér az igazi téli idő, újra lehet számítani havazásra, és lesz, ahol nappal sem lesz melegebb -9 foknál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik