Belföld

Kirúgták az ellenőrnőt, akinek szétverte egy utas az arcát

A nő ügyvédje szerint egyértelmű a BKK felelőssége, a társaság viszont bírósági döntésre vár a kártérítéssel.

Szétverte egy utas a jegyellenőrként dolgozó Pálfi Ildikó fejét – a BKK nem akarja elismerni a felelősségét az ügyben, és szó nélkül kirúgták a dolgozójukat, akinek szilánkosra tört az arccsontja.

A gyermekét egyedül nevelő nő a Borsnak elmondta: örült, hogy munkát talált. Az 50-es villamosra osztották be, ahol megbírságolt egy utast. Az ellenőrtársa leszállt, egyedül maradt a villamoson, majd a következő megállóban ő is leszállt, hogy bevárja a kollégáját. Itt hozzálépett az előzőleg megbírságolt férfi, azt követelve, hogy adja vissza a büntetésről szóló papírt, majd miután a nő erre nem volt hajlandó, a férfi ököllel arcon ütötte és elmenekült.

Pálfi Ildikót azonnal megműtötték, de a fizikai sérülésen túl pszichés problémái is lettek, fél embere közé menni és gyógyszereket szed. A bliccelőt elfogták, hat év börtönbüntetésre ítélték, amit másfél évre felfüggesztettek.

A nő ügyvédje szerint egyértelmű a BKK felelőssége, mert munkaidőben, munkavégzés közben történt a támadás. A BKK viszont szűkszavúan nyilatkozott: a Borsnak azt írták, ez egy folyamatban lévő ügy, melynek kapcsán a bíróság álláspontja szerint fognak eljárni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik