Belföld

„Büszkék vagyunk arra, hogy mi nem csak történelem órán tanulunk arról, hogy mi a demokrácia és a szólásszabadság”

24.hu
24.hu

2016. 01. 09. 08:37

„Az egész oktatási rendszert látjuk most már veszélyben! Kaotikussá vált minden! Bizonytalanság, elkeseredettség, sokszor apátia uralkodik a tanári szobákban. S az, hogy vannak még jól működő iskolák, jól megtartott órák, versenyeredmények („természetesen” nevezési díjakra és útiköltségre elkülönített keret nélkül), sikeres érettségik és felvételik, kizárólag a tanárok lelkiismeretességének köszönhető – merthogy nem a környezeti hatásoknak és az oktatáspolitika tevékenységének, az biztos!”

Többek között ez állt abban a nyílt levélben, amit a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanárai és vezetői a megyei hírportál szerkesztőségébe juttattak el, miután a valódi címzettektől, a magyar oktatás irányítóitól hiába vártak választ.

Reagáltak viszont egykori és jelenlegi diákjaik, akiknek üzenete az iskola Facebook-oldalán jelent meg:

Tisztelt Tanáraink!

Amikor valaki közülünk, diákok közül kiemelkedően teljesít, dicséretet kap, érzi, hogy a tanárai büszkék rá és támogatják. Arra azonban nem sokszor kerül sor, hogy mi dicsérjük meg a tanárainkat! A tantestület nyílt levele gyorsan terjed a közösségi oldalakon, így legtöbbünknek volt szerencséje elolvasni, és rengeteg Hermanos és volt-Hermanos osztotta meg a cikkeket, amik a témával foglalkoznak.
Büszkék vagyunk.

Büszkék vagyunk arra, hogy mi nem csak történelem órán (sic!) tanulunk arról, hogy mi a demokrácia és a szólásszabadság, hanem a tanáraink példáján át is. Büszkék vagyunk arra, hogy a levélben írt nehézségek ellenére az oktatás a Hermanban színvonalas, és a diákokért van.

Büszkék vagyunk arra, hogy olyan tanáraink vannak, akik kiállnak a közösség érdekeiért, és nem félnek felszólalni. A gimnazistakorú diákokat már érdekli a világ, értjük és érezzük, ha változik. Nem szeretnénk politizálni, de szeretnénk reagálni levelük utolsó sorára.

Azt írták, „Vegyék ezt segélykiáltásnak, kérjük a felettes szervek és a társadalom támogatását, segítségét!”. Bár fiatalok vagyunk, de a társadalom részének érezzük magunkat, és szeretnénk, ha éreznék a támogatásukat.

Köszönjük, hogy Önöktől tanulhatunk!

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21: US actor Adam Sandler (R), US actor Ben Ben Stiller (C) and British actress Emma Thompson (L) arrive for the film ‘The Meyerowitz Stories’ in competition at the 70th annual Cannes Film Festival in Cannes, France on May 21, 2017.  Mustafa Yalcin / Anadolu Agency
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.