Belföld

Óriási káoszhoz vezethet a bürokráciacsökkentés

szemelyi(210x140).jpg (személyi)
szemelyi(210x140).jpg (személyi)

Január 1-től a járműveken a műszaki vizsga végeztével már nem helyeznek a hátsó rendszámra se a műszaki vizsga lejártát, se a jármű környezetvédelmi besorolását jelző matricát, még az eddig a rendszámon lévő matricát is lekaparják. A Népszava cikke emlékeztet: eddig a közterület-felügyelők a matrica alapján állapíthatták meg, hogy jogosan parkolnak-e a járművek: a lejárt műszakival félreállított, kidobott autók településtől függően 10-30 nap között várakozhatnak. Matrica nélkül nehezebb lesz megállapítani a jogsértést.

Mint írják, a bürokráciacsökkentéssel az autósok mindössze néhány száz forintot spórolnak, az illetékesek viszont szinte kezelhetetlen gondokat kapnak a nyakukba.

Húszezer a terminál

Húszezer forintba kerül az a terminál, amivel le lehet olvasni az új szuperszemélyiket. Az ügyvédek, közjegyzők valószínűleg saját érdekükben beszerzik a készüléket, a folyamatos forráshiánnyal küszködeő egészségügyben azonban bonyolultabb a helyzet. A háziorvosok, szakrendelők esetében előkerülhet az a súlyos gond, mely az egészségügy informatikai rendszerének széttagoltságából fakad, újabb beruházásokra – pénzre – lenne szükség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik