Belföld

Nem jött Magyarországra a dj a politika miatt

fesztivál  (Array)
fesztivál  (Array)
Nagyon nem tetszett a dj-nek a politikai helyzet, ezért visszautasították a magyar szervezők meghívását. Meg is lepődtek, nyolc év alatt még senki sem táncolt vissza így a szerződéskötés előtt.

Évek óta a budapesti éjszakai élet meghatározó csapata a LavaLava, akik már több külföldi dj-t is elhoztak Magyarországra. A csapat egyik, nevét nem vállaló szervezője azonban egy szokatlan és furcsa kudarcról írt a Facebookján csütörtök este:

amikor a politika közvetve kihat az elektronikus zenei szcénára is: egy számunkra nagyon kedves artist (miután már mindenben megállapodtunk az ügynökével) visszadobott egy bulit: “i guess it is not about the music but the political situation in hungary. i hope you understand her a little bit.”

Magyarul azt írta a majdnem-fellépő, hogy ez most nem a zenéről szól, hanem a magyarországi politikai helyzetről, ezért reméli, megértik, hogy mégse jönne. Nagy kommentcunami indult meg, hogy ki a felelős ezért, hogy idáig jutott a helyzet, de maga a szervező is azt írta, nem feltétlen lenne ez a helyes eljárás, még ha az illető dj tiltakozni is akarna:

Én leírtam nekik, hogy elfogadom a döntését, de jobban örülnék, ha eljönne és játszana egy jót az openminded crowd-unknak és megfogalmazna egy kritikát. A kollektív büntetés és bojkott helyett én biztos így protestálnék!

Megkereste a 24.hu is a szervezőt, aki elmondta, egy április buli lett volna ez a LavaLava szervezésében. A januárban nyolcéves crew gyakran szervez ilyesmit, eddig több mint 70 külföldi és több mint 100 magyar fellépőt láttunk vendégül hasonló helyzet nélkül. A szervező elmondta,

Olyan mar előfordult, hogy valamely fellépő ügynökével nem tudtunk megállapodni dátumprobléma/túl kicsi offer miatt, de olyan, hogy az alku megkötése után (a szerződés aláírása előtt) a fellépő visszalépjen, olyan még nem volt.

Hozzátette, egy német fellépőről lett volna szó, aki liberális lévén, nem ért egyet a magyarországi dolgokkal, és a maga módján így tiltakozik. Mellesleg Oroszországban sem vállal hasonló okokból fellépéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik