Belföld

Még csak most jön majd az igazi hideg

Csütörtökön a nap első felében erősen felhős, vagy borult lesz az ég és még többfelé, majd egyre inkább csak a déli és a keleti tájakon alakul ki havazás, írja a Köpönyeg.hu. Délután aztán fokozatosan csökken a felhőzet és megszűnik a csapadék. Erős lesz az északnyugati szél. Délután olvadás várható, hiszen egyre többfelé emelkedik nulla fok fölé a hőmérséklet.

Pénteken napközben csökken, majd délutántól újra erősen megnövekszik a felhőzet. Estétől vegyes halmazállapotú csapadék valószínű. Reggel kemény fagy várható, több helyen csökken -10 fok köré a hőmérséklet. Délután 0 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szombaton egyre többfelé megvastagszik a felhőzet és esőzés kezdődik. Északkeleten, keleten eleinte hó, ónos eső is lehet. +2, +4 fok körül alakul a maximum. A keleti szél élénk lesz.

Vasárnap, hétfőn borult idő lesz mindkét nap, és sokfelé várható kiadós mennyiségű eső. Hétfőn megerősödik, majd viharossá fokozódik az északnyugatira forduló szél. +2, +9 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. Keddtől, szerdától fokozatos és erős lehűlés kezdődhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik