Belföld

Lázár volt aljegyzője került az adóhatóság élére Csongrádban

Makó András 1989-től végigjárta a ranglétrát a közigazgatásban.

Január elseje óta Makó András vezeti a Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságot. Lázár János polgármestersége idején irodavezető volt, majd Hódmezővásárhely aljegyzője, a múlt év végéig pedig a járási hivatalt vezette.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalt ettől az évtől kezdve Tállai András államtitkár vezeti. A hivatal betagozódott a nemzetgazdasági minisztériumba és megszüntették a regionális szintet a szervezetben. A következő fél évben sor kerül az adóhivatal teljes átalakítására, ennek keretében új megyei vezetőket is kineveztek.

Makó András 1989-ben a hódmezővásárhelyi tanács pénzügyi terv- és munkaügyi osztályán kezdte a közigazgatási munkát, dolgozott a közterület-felügyeletnél, a gyámhivatalnál és a lakosságszolgálati irodát is irányította. A NAV-nál még nem vehette át a kinevezését, a kormányhivatalnál ugyanis folyik a kikérési eljárás – írja a Délmagyarország.

Békés megyében is új vezetőt neveztek ki a NAV élére Kovács Tamás személyében. Kovács Tamással kapcsolatban az Együtt közölte: szerintük nem rátermettsége miatt nevezték ki a posztra, hanem azért, mert egy helyi fideszes országgyűlési képviselő fia. A minisztérium azonban cáfolta, hogy Kovácsnak ne lenne meg a szükséges szakképesítése és tapasztalata.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik