Belföld

Forgalomkorlátozások, vonatkésések az időjárás miatt

Tolnában nem közlekedhetnek a teherautók, Somogyban fák dőltek a vasúti sínekre.

Jelentős késésekkel kell számolniuk a vonattal utazóknak Somogy megyében több vonalon, mert az ónos eső miatt kidőlt fák akadályozzák a forgalmat – közölte a Mávinform sajtóügyeletese. Barcs és Középrigóc, Sellye és Szentlőrinc, Bóly és Villány, Somogyszob és Nagyatád, valamint Barcs és Babócsa közt folyamatosan végzik a fák eltávolítását.

Abaliget és Godisa között is fa dőlt a sínekre, a felsővezeték is megsérült, emiatt a Pécsről Dombóvárra tartó személyvonat és a Pécsről Budapestre tartó Baranya IC sem tud továbbhaladni. A szerelvényeket dízelmozdonnyal viszik majd el Dombóvárig.

A többi vasútvonalon jók a közlekedési feltételek, a hajnali vonatok országszerte menetrend szerint közlekednek.

Szerdán este a horvát hatóságok lezárták a határt Berzencénél a 7,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművek számára, a havazás miatt. A személyautókon ellenőrzik a téli gumik meglétét. Zalában még szerda este ugyancsak forgalomkorlátozást rendeltek el a 7,5 tonnánál nehezebb teherautók számára a csúszós utak miatt, de csütörtök hajnalra ezt feloldották, ahogy reggel hat órakor Somogyban is.

Tolnában ugyanakkor csütörtök reggel öt órakor rendelték el a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű járművek közlekedésének korlátozását. Az érintett teherautók a kijelölt parkolókban várhatják meg a tilalom feloldását – közölte a rendőrség. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik