Brüsszel, 2015. december 18.
David Cameron brit miniszterelnök az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozójának második napi ülése után 2015. december 18-án. (MTI/EPA/Laurent Dubrule)
Belföld

Ez lesz a mai Orbán-Cameron találkozó legnagyobb veszélye

Kerner Zsolt
Kerner Zsolt

¯\_(ツ)_/¯. 2016. 01. 07. 09:48

Egyetlen szó:

Migráns.

A Financial Times ma arról írt, hogy David Cameron Budapestre jön támogatást szerezni a tervéhez, amivel csökkentené a Nagy-Britanniában dolgozó uniós állampolgárok jóléti juttatásait. Ezekből egyébként eddig sem volt sok, és valószínűleg nem is történne semmi, ha sikerülne. Többen legalábbis nem jönnének haza Magyarországra. Erről tegnap részetesebben írtunk. 

A lap szerint viszont egy nagy kérdés van, ahol Cameronnak ügyeskednie kell, ez pedig a szóhasználat. Nagy-Britanniában az EU-ból érkező munkásokat ugyanúgy migránsnak hívják, mint az arab országokból menekülőket. Magyarországon viszont az FT szerint a migráns egy mérgezett kifejezés, leginkább Orbán Viktor munkássága miatt.

Orbán már decemberben is azt mondta egy Cameronnal közös sajtótájékoztatón, hogy fáj a szíve, ha a Magyarországról érkezőket migránsnak nevezik a szigetországban.

Kommentek

Kevés a hely a Várban a Belügyminisztériumnak
Szijjártó: nem zsarolás, amit a britek akarnak az EU-tól