Belföld

Simicskától próbál embereket elcsábítani az új fideszes rádió

Úgy tudni, azzal győzködik a munkatársakat, hogy szakmai jövőjük szempontjából is jobb, ha váltanak.

Karc FM – ez lesz az új kormánypárti rádió neve, amelybe már keresik a munkatársakat a VS értesülése szerint. A stúdió a Lurdy Házban lesz, a szerkesztőséget Gajdics Ottó (képünkön) vezeti, aki korábban a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Lánchíd rádió főszerkesztője volt, de több más szerkesztővel együtt felállt, miután a vállalkozó összekülönbözött Orbán Viktorral.

Úgy tudni, Gajdicsék a Lánchíd rádió több munkatársát megkeresték, vagy magasabb fizetéssel kecsegtetve őket, vagy azzal győzködve őket, hogy ha szakmai jövőjükre gondolnak, illetve ragaszkodnak a világnézetükhöz, akkor jobban járnak, ha váltanak. Eddig azonban nem jártak eredménnyel, és a Lánchídnál sem tartanak a közönség elvándorlásától.

A Fidesz médiabirodalmának gerincét korábban a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Magyar Nemzet, a Hír TV és a Lánchíd rádió alkották, de ezek a sajtóorgánumok felhagytak a feltétlen kormánypártisággal, miután Simicska felháborodott azon, hogy számára kedvezőtlen kormányzati döntések születtek. Azóta már létrehoztak egy új kormánypárti napilapot, a Magyar Időket, hírtelevízióvá alakították az állami M1-et, ingyenes bulvárlapot és internetes oldalakat alapítottak egyebek mellett Habony Árpád közreműködésével.

Andy Vajna filmügyi kormánybiztos is igyekszik médiaérdekeltségeket szerezni: rövidesen a fiatalokat megszólító rádióadót indít és elvileg megvásárolta a TV2-t, de Simicska Lajos üzlettársának cége, a Megapolis Media Zrt. azt jelezte, hogy a kereskedelmi tévé az ő tulajdonukat képezi, ezért azt szerintük el sem lehetett volna adni Vajnáéknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik