Belföld

Rendőrök járnak a Simicska oszlopait védő cég nyakára

A Mahir ügyvédje szerint a történtek felvetik a hivatali visszaélés gyanúját.

Rövid időn belül kétszer is hatósági ellenőrzést tartott a rendőrség annál az őrző-védő cégnél, amely a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter hirdetőoszlopait védi – tudta meg az Origo. A főváros által az oszlopok bontásával megbízott cég embereinek kőrében az terjed, hogy péntekre a biztonsági cég engedélyét is bevonhatják.

A Mahir Cityposter jogi képviselője megerősítette, hogy a rendőrök kétszer kivonultak az őrző-védő céghez. Ehhez Magyar György szerint joguk van, mert a rendőrség az ilyen jellegű vállalkozások felügyeleti szerve, noha furcsa, hogy a céget eddig nem ellenőrizték, most viszont egy nap alatt kétszer is. Emlékeztetett arra, hogy néhány napja Orbon Viktor miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója, Bakondi György már beszélt a karhatalom bevetéséről és a hatósági engedély bevonásáról azzal kapcsolatban, hogy a Mahir biztonsági emberekkel védi hirdetőoszlopait, melyeket a fővárosi önkormányzat el akar távolíttatni.

Bakondi úgy fogalmazott: ha egy biztonsági cég jogellenesen jár el a rendőrséggel szemben, bevonhatják a vállalkozás összes engedélyét. Magyar György szerint azonban az eddigi események fényében a történtek felvetik a hivatali visszaélés gyanúját, amibe a bírói gyakorlat szerint a zaklató jellegű ellenőrzés, igazoltatás is beletartozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik