Belföld

Megvédte a pultosnőt a mozgáskorlátozott férfi, kiverték a szemét

Maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés miatt emeltek vádat H. Tamás ellen, aki egy tatabányai sörözőben félholtra verte a nála jóval idősebb, művégtaggal élő D. Tamást – számol be a Bors szerdai számában. A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség szerint a férfi többször megfogta a pultosnő fenekét, aki hiába szólította fel, hogy hagyja abba. H. Tamás nekiesett a nő védelmére kelő D. Tamásnak, lábát megütötte, fejét beleverte a söröző ajtajába. Az áldozat a földre esett, H. Tamás ekkor kétszer fejbe rúgta, háromszor pedig ököllel ütötte meg a fejét – olyan erővel, hogy a sérülések következtében D. Tamás bal szemét el kellett távolítani.

A lap szamtanúkkal is beszélt, a pultosnő az őt ért trauma miatt otthagyta munkahelyét. A verekedő férfit rendezett körülmények között élő fiatalembernek ismerték meg, akinek korábban nem voltak rendőrségi ügyei. Áldozatát korábbról jól ismerte, mégsem ismert kegyelmet bántalmazásakor, valószínűsíthetően alkoholos befolyásoltsága miatt.

A lap információi szerint az áldozat nem tud túllépni a történteken, pszichésen is megviselte az eset, kártérítési pert indít támadója ellen. H. Tamás nincsen előzetes letartóztatásban, sőt: külföldön vállalt munkát, egy németországi kisvárosban él.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik