Belföld

Fideszes képviselő fiát nevezték ki a Békés megyei NAV élére

24.hu
24.hu

2016. 01. 06. 20:47

Az Együtt szerint nincs is hozzá szakképesítése, a minisztérium szerint viszont van.

Egy fideszes országgyűlési képviselő fia lett a megyei NAV-igazgató Békésben. Kovács Tamás január 4-én kapta meg kinevezését Varga Mihály minisztertől és helyettesétől, Tállai Andrástól.

Az igazgató Kovács József fia, aki a Fidesz parlamenti képviselője, második ciklusát tölti a parlamentben. Az Együtt érthetetlennek tartja, miért Kovács Tamásra bízták az adóhatóság megyei igazgatóságát, szerintük nincs könyvelői, számviteli, adójogi, szervezetépítési és szervezetirányítási tapasztalata sem, nem is ezzel foglalkozott. Az ellenzéki párt gyulai választókerületi elnöke azt mondta: Kovácsnak jogi végzettsége van, ügyvédként dolgozott, és nem tudják, hogy az apja politikai befolyásán túl milyen oka volt, hogy pályázat nélkül elnyerje ezt a tisztséget.

Az RTL sem Kovács Tamást, sem apját nem tudta elérni. A nemzetgazdasági tárca írásban reagált a csatorna megkeresésére, azt írták: Kovácsnak minden szükséges szakképesítése megvan, és 15 éves adójogi tapasztalattal rendelkezik.

Kommentek

Kamionstopot rendeltek el Somogy főútjain
British Prime Minister David Cameron (R) speaks with Hungarian Prime Minister Viktor Orban during a meeting on the sidelines of an EU summit in Brussels on December 18, 2015.   / AFP / POOL / Virginia MayoCameron vs. Orbán: A magyarok úgysem jönnek haza