Budapest, 2015. január 26.
Egy Tatra villamos közlekedik a budapesti Rákóczi híd budai hídfőjénél 2015. január 26-án. Először ment át próbaúton villamos a Rákóczi hídon, egy Tatra, egy Combino és egy motoros fedett teherkocsi típusú villamossal is tesztelték az 1-es villamos pályáját. Volt, hogy a híd mindkét villamospályáján haladt egy-egy szerelvény.
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Belföld

Tragikomédia a BKV-nál: nem tudják kifizetni az őröket, leállították az 1-es villamos mozgólépcsőit

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 01. 05. 08:34

Nem jut pénz a biztonsági őrök bérére, ezért leállították a frissen felújított 1-es villamos mozgólépcsőit – írja az Index. A mozgólépcsőket azért felügyelik őrök, mert még mindig nem készült el az ehhez szüksége számítógépes távfelügyeleti rendszer.

A portál információi szerint nem csak az 1-es villamos vonalán vannak problémák: év elejétől a metró biztonsági őri állománya is drasztikus létszámcsökkentésen esik át, ami ugyan kevesebb konfliktust, viszont több bliccelőt jelenthet a jövőben.

Az Országgyűlés elfogadta azt a törvénymódosítást, ami szerint Budapest több pénzt kap a kerületekbe befolyó iparűzési adóból, viszont ebből meg kell oldania a BKV finanszírozását. Tarlós István főpolgármester ezt úgy kommentálta: a főváros kapott három milliárd forintot, de elvettek tőle hatot, így gyakorlatilag az állam megszüntette az agglomerációs közlekedést.

 

Kommentek

Baleset az M1-esen és az M5-ösön is
Röszke, 2015. szeptember 13.
Egy dulakodó migráns kezébõl botot csavar ki egy önkénes segítõ, miközben buszra várnak a röszkei Dugonyi úti rendõrségi gyûjtõponton 2015. szeptember 13-án.
MTI Fotó: Mohai BalázsVádat emeltek a röszkei tömegzavargás ügyében