Belföld

Ittasan pattant elektromos biciklijére, ugrott a jogsi

A törökszentmiklósi, hatvannyolc éves Imre bácsinak van egy kis teljesítményű elektromos biciklije. Ivott egy kis sört, ezért kocsi helyett erre pattant. Itt adjuk át a Borsnak és Imre bácsinak a szót:

Október 20-án történt, hogy ismerősök jöttek hozzánk. Egyikük hozott egy üveg cseh sört, amiből én is ittam, de közben kaptam egy telefont, hogy valahova el kéne szaladnom. Mivel fogyasztottam alkoholt, autóba nem ülhettem, ezért az elektromos biciklimmel mentem. Útközben megállítottak a rendőrök, megfújattak velem egy szondát, ami elszíneződött. Azt mondták, feljelentenek, de hogy mi lehet ennek a következménye, azt ők maguk sem tudták. Tárgyalás mellőzésével november 18-án a szolnoki bíróság megbüntetett 165 ezer forintra, pedig még csak spicces sem voltam, és a jogosítványomat is bevonták fél év­re, amit 500 ezer forintos fenyegetettség mellett öt napon belül le kellett adnom. Hatvannyolc éves va­gyok, ötven éve van jogosítványom. Hivatásos gépkocsivezetőként dolgoztam, és ennyi idő alatt összesen még tízezer forint büntetést se kaptam. Teljesen közlekedésképtelenné tettek minket a feleségemmel. Autó nélkül nem tudunk itthonról kimozdulni, és úgy kezelnek, mint egy bűnözőt.

A Bors megkérdezett egy ügyvédet, ő sem érti a dolgot.

Sáros Imre elektromos biciklije 300 watt alatti teljesítményű, ezért kerékpárnak számít. Részegen nem, de kevés alkohol fo­gyasztását követően kerékpárral lehet közlekedni. Az ő alkoholszintje olyan alacsony volt, hogy korábban ezzel még autót is lehetett vezetni. Ezért a kirótt pénzbírság is érthetetlen, a jogosítvány bevonásáról már nem is beszélve. Mi köze van a kerékpárvezetésnek a jogosítványához? A bíróság döntése megalapozatlan volt, ezért fellebbezünk. Méltányosságból még azt is kérem, hogy a jogosítványát adják vissza minél hamarabb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik