Belföld

Egy idős nő gyújthatta fel a balástyai tanyát, mert nem engedték tévézni

Kigyulladt egy Balástya határában lévő tanya vasárnap délután. A földszintes épület két szobája égett, a lángok a tetőre is átterjedtek.  Összesen tizenöt tűzoltó, három vízsugárral több mint négy órán keresztül dolgozott a helyszínen, a szobákban rengeteg bútor és gyúlékony anyag volt, ráadásul felrobbant egy palack is. A falak megrepedtek, a ház akhatatlanná vált. Az ott élő család egy üres tanyára költözött.

A delmagyar.hu úgy tudja, amikor felcsaptak a lángok, a család éppen vendégségben volt a szomszédban. Egy idős asszony egyedül tartózkodott otthon, ő a tűzben életveszélyes égési sérüléseket szenvedett. Jelenleg Szegeden, intenzív osztályon ápolják.

Információik szerint a tűz keletkezésének okát szakértők vizsgálják, az ügyben ugyanis felmerült a szándékos közveszély okozásának lehetősége is. Arra gyanakodnak, hogy az idős nő gyújtotta fel a házat – bosszúból. Az a szóbeszéd járja, hogy a család, mielőtt elment ebédelni a szomszédba, kikapcsolta a televíziót. A nő erre megígérte, hogy szétveri a készüléket és a lakást is. Később fel is hívta őket, hogy jó étvágyat kívánjon – nem sokkal később vették észre, hogy füst gomolyog ki az épületből. Úgy tudni, a felrobbant gázpalack sem volt korábban az épületben, azt valószínűleg az idős nő vitte be a melléképületből, ahol tárolták.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik