Belföld

Túladagolt vérhigító ölhette meg az asszonyt

Egy 73 éves nő került a sátoraljaújhelyi kórház pszichiátriára, ahol valószínűleg rosszul állapították meg a vérhigítója mennyiségét.

Két orvosi gyanúsítottja van egy idős nő kórházi halálának Sátoraljaújhelyen – írja a Blikk. A lap szerint két éve történt az eset az Erzsébet Kórházban, de csak most hallgatták ki gyanúsítottként a doktorokat, akik a gyanú szerint akaratlanul túladagolták a vérhigítót az asszonynak.

2013 szeptemberében került a kórházba a 73 éves S. Andrásné és decemberben halt meg koponyaűri vérzés miatt. Az orvos szakértő szerint nem ellenőrizték megfelelően másfél hónapig a nő véralvadási szintjét, ezért kaphatott túl sok vérhigítót, ezért halhatott meg. Márpedig a szer adagolása miatt kéthetente kellett volna ellenőrizni a szintet.

Árulkodó jel lehetett, hogy a pszichiátriára került nő teljesen legyengült, a szemét se tudta kinyitni és át kellett helyezni a belgyógyászatra. Annyira látható volt az állapota, hogy az infúzió bekötési helyéről is szivárgott a vére. A belgyógyászaton fagyasztott plazmát kapott vérzékenységre hivatkozva, de késő volt. Egy CT kimutatta, hogy bevérzett az agya. Hiába került át másik kórházba, hiába javult az állapota, pár napon belül meghalt.

A szakértő szerint tehát nem a belgyógyászaton, hanem még a pszichiátrián hibázhattak. A rendőrség közölte, foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoznak. Az orvosok a lap szerint tagadják a bűncselekményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik