AppleMark
Belföld

Simicska Strasbourgig is elmenne az oszlopaiért

24.hu
24.hu

2016. 01. 04. 20:46

A kegyvesztett vállalkozót ki akarja paterolni a főváros, de ő harcba megy Magyar Györggyel az oldalán.

Magyarország mellett a washingtoni választott bírósághoz és a luxemburgi bírósághoz fordul a Mahir Cityposter amiatt, hogy a főváros le akarja bontani a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég által üzemeltetett hirdetőoszlopokat. Strasbourgig is elmennek – mondta Magyar György ügyvéd a Magyar Nemzetnek.

A Fővárosi Közgyűlés Dr. Kocsis Máté tanácsnok kezdeményezésére szeptember végén döntött arról, hogy a 25 évre megkötött szerződést idő előtt, október 31-én felbontják. A döntés miatt a Mahir bírósághoz fordult, ennek ellenére a főváros a hétvégén nekilátott a hirdetőoszlopok lebontásának. A cég szerint ez törvénytelen volt, így újraépítették az oszlopokat és ideiglenes intézkedést kértek a bíróságtól, hogy a per kezdetéig ne bonthassák el újra.

Magyar György ügyvéd azt mondta: hétfőn reggel beadták a keresetet, melyben azt kérik, hogy a Fővárosi Törvényszék 600 millió forint letéti biztosíték megfizetése mellett tiltsa el a károkozástól a Fővárosi Önkormányzatot. Hozzátette: a tényleges kár ennél több, jóval egymilliárd forint feletti összeg lesz. Birtokháborítási pereket indítanak és nemzetközi fórumokhoz is fordulnak, a cégnek ugyanis felerészt német tulajdonosa van, aki a washingtoni választott bíróságon és az Európai Unió bíróságán is érvényesíteni akarja jogait. Ha a magyar jogi lehetőségeket kimerítik, a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak – jelentette ki.

Azt is elmondta, hogy az Andrássy úton műemléki oszlopok vannak a Mahir kezelésében, ha azok bontását is elkezdenék, abból „hatalmas botrány lenne és a károkozás mértéke jelentősen emelkedne”. Ennek megakadályozására levélben fordultak a műemléki hatóságként is működő Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központhoz.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.