Belföld

Hó fogja uralni a jövő hetet

Akár tíz centi is eshet, de nem marad sokáig.

Hétfő reggeltől mindenhol megnövekszik a felhőzet és délnyugat felől egyre többfelé várható havazás. Az ország északkeleti és északnyugati csücskét leszámítva sokfelé hullik 1-5 centis hó. Sőt, a délnyugati tájakon (Zala, Somogy, Baranya déli része) 10 cm körüli friss hó várható.

Sokfelé téli útviszonyokra, síkos, latyakos utakra számíthatunk. A több helyen megélénkülő délkeleti szél pedig hordhatja a pár centis havat. Egész napos, országos fagy lesz: reggel -15 és -6, délután -1 és -7 fok között alakul a hőmérséklet, ráadásul az élénk szélben még hidegebbet érzünk majd. Kemény, igazi téli időnk lesz – áll a Köpönyeg.hu előrejelzésében.

Kedd hajnalban még keleten előfordulhat kisebb havazás, hószállingózás, vagy ónos szitálás, napközben eleinte csökken, majd újra megnövekszik a felhőzet. Reggel -7, délután -1 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán borult lesz az ég, és országos csapadékra számíthatunk. Az ország északnyugati felén jelentős havazás valószínű, míg a délkeleti országrészben vegyesen lehet hó, havas eső, ónos eső, eső. Az északkeleti szél többfelé megerősödik, a Dunántúl északi részén hófúvásokat okoz.

Nehéz lesz a közlekedés: északnyugaton, északon a havazás, a Tiszántúl északi tájain az ónos eső teheti síkossá az utakat. Reggel mindenhol fagyni fog, délután északnyuga ton -1, délkeleten +2 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Csütörtök reggel még borongós időre van kilátás vegyes csapadékkal, majd nyugat felől csökken a felhőzet és kisüt a nap. Élénk lesz az északnyugati szél, a hőmérséklet kevéssel 0 fok felett alakul délután. Pénteken újabb nedves léghullám érkezik, mely a közben bekövetkező enyhülés miatt már mindenhol folyékony halmazállapotú lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik