Belföld

Szilveszterkor tuja, kuka, autó és ház gyulladt ki, kazán és gázpalack is robbant

Tűzoltók (Array)
Tűzoltók (Array)
Pirotechnikai termék miatt 19 tűzesethez riasztották a tűzoltókat éjszaka.

A tűzoltókat az elmúlt éjszaka összesen 19 pirotechnikai termék miatti tűzesethez riasztották az országban – közölte az MTI-vel Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője. A 19 esetből 17 szabadtéri tűz volt, ezeknél elsősorban tuják, kukák gyulladtak meg a tűzijátékoktól. A Nógrád megyei Ősagárdon egy forgalomból kivont kocsi is kigyulladt.

Két esetben lakóházban okozott tüzet pirotechnikai termék. Nyíregyházán egy családi ház padlásterén kis mennyiségű papír égett, illetve Veszprémben egy első emeleti lakás erkélyén gyulladtak ki az ott tárolt használati tárgyak. Pirotechnikai termék okozta tűzeset kapcsán személyi sérülésről a katasztrófavédelem ügyeleteire ugyanakkor nem érkezett bejelentés.

A tűzoltókat több olyan tűzesethez is riasztották, amelyeket feltehetően nem pirotechnikai termék okozott. Simontornyán egy családi ház egyik szobájában gyulladtak meg berendezési tárgyak. A tűzben egy ember füstmérgezést szenvedett. Nyíregyházán egy ház tetőszerkezete égett teljes terjedelmében és a lángok a garázsra is átterjedtek, a helyiségben pedig egy gázpalack is felrobbant.

Dunakeszi külvárosában egy negyven négyzetméter alapterületű hétvégi ház gyulladt ki. Szigetmonostoron egy hétvégi ház kandallója, Kartalon pedig egy vegyes tüzelésű kazán robbant fel egy családi ház pincéjében. Hajnalban Zalaigrice településen egy lakatlan családi ház tetőszerkezete és melléképülete gyulladt meg.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik