Belföld

Jön a hó

Már figyelmeztetést is kiadtak.

A Dunántúlon többnyire erősen felhős, borult lesz az ég. Napközben keleten is egyre többfelé megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, de a Tiszántúlon még sokat süthet a nap. Kisebb havazás, hószállingózás eleinte csak nyugaton, majd a középső országrészben is lehet. Estére többnyire csak lepelnyi, a Dunántúlon viszont néhol pár centis hóréteg is kialakulhat. Országszerte gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a legtöbb helyen -3, +1 fok között várható. Késő este -2, -7 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Szombaton kezdetben szakadozott felhőzet várható, majd délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Délutántól délnyugaton, estétől már nagyobb területen valószínű hószállingózás, havazás. A keleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -9, a legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +3 fok között valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki szombat éjfélig három megyére (Baranya, Somogy, Zala), ahol 12 óra alatt 5 centinél több friss hó hullhat.

Vasárnap erősen felhős vagy borult idő várható, északkeleten lehet szűrt napsütés. Északkeleten csapadék nem valószínű, másutt több helyen számíthatunk hószállingózásra, havazásra. Az északkeleti szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között alakul, de északkeleten -10 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és -4 fok között várható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik