Belföld

Autók elé lökte a 16 éves lányt

Zaklatással, súlyos testi sértéssel és kiskorú veszélyeztetésével gyanúsítják az 51 éves férfit.

A dunakeszi rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást az 51 éves dunakeszi férfi ellen, aki 2014 novemberétől 2015. február 8-ig a szülői felügyelete alatt álló 16 éves lányt többször megfenyegette, hogy megöli. Tavaly február 7-én este egy – heves szóváltás közben – Dunakeszin, a Béke úton, majd a Fő úton az ott közlekedő járművek elé lökte a járdáról a lányt, akit a járművezetők kikerültek, ezért nem sérült meg.

A férfit másnap hajnalban lakásában elfogták, előállították, majd – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. Néhány nappal később a Dunakeszi Járásbíróság elrendelte előzetes letartóztatását. Kiderült az is, hogy a férfi 2014 novembere óta nemcsak a 16 éves lányt, hanem a szintén felügyelete alatt álló kiskorú fiút is többször azzal fenyegette meg, hogy megöli, illetve megveri. A kisfiút többször meg is ütötte és az ágyról ledobta a földre.

A gyanúsított mindkét gyermekkel közölte, hogyha panaszkodnak, akkor ledobja őket az emeletről. A férfi ellen folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek – írja a police.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik