Belföld

Tragikomikus zsarolás miatt kerülhet börtönbe a 65 éves balatoni férfi

Vádat emeltek egy 65 éves férfi ellen, aki Balaton községben névtelen levelekkel és telefonhívásokkal zsarolta falubelijét.

A sértett idén nyáron a kapuja vasrácsába dugva egy vonalas füzetből kitépett lapra írt üzenetet talált a következő szöveggel:

A telefonba kaptál üzenet ha nem teljesíted eszt 10 óra volt. háridő módosítok et 6ig 3000 Ft-ot tegyé le a Polgármester Kinti vc papírtartójába, mert ha nem ráfizetel az életeddel.

Ezután a zsaroló telefonon is felhívta azzal, hogy teljesítse a követelést, különben nagyon ráfizet. A zsaroló száma megjelent a készüléken.

A fenyegetőző férfi este elment a községházával szemben felállított vécéhez, várva, hogy a sértett oda viszi a pénzt, de ez nem történt meg. Így újabb fenyegető levelet küldött:

a kért pénzt megszabot hejre tegye mert a kért időre nem teljesítetted ha visszatérsz a vikkendről teljesidd mert neked meg a házadnak vége!

A lapot egy gondosan megcímzett borítékba tette, amire feladóként a saját nevét is ráírta, majd rájött, hogy ez annyira nem jó ötlet, így filctollal átsatírozta. Ezután telefonon felhívta az áldozatát, hogy délután fel fogja keresni. Így a rendőröknek nem volt olyan nehéz megvárni, és őrizetbe venni.

Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetést kért a zsarolóra, aki akár 8 év börtönt is kaphat tettéért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik