Belföld

Hat és fél év börtönt kapott Kulcsár Attila

Kulcsar-Attila(430x286).jpg (kulcsár attila, )
Kulcsar-Attila(430x286).jpg (kulcsár attila, )
A rétestésztaként húzódó ügyben egy évtized alatt a harmadik ítélet született meg. Kulcsárt vagyonelkobzásra is ítélték.

Másodszor is elsőfokú ítéletet hirdettek a hírhedt Kulcsár-ügyben – írja a Hvg.hu. A lap tudósítása szerint az elsőrendű vádlott Kulcsár Attilát hat és fél év börtönre és 230 millió forintos vagyonelkobzásra ítélték. Rejtő E. Tibor, a K&H Bank volt vezetője megúszta felmentéssel a Fővárosi Törvényszék ítélete szerint.

A volt bróker ellen sikkasztás és más bűncselekmények volt a vád. 2003-ban pattant ki a brókerbotrány, aminek lényege az volt, hogy Kulcsár a bank brókercégének dolgozójaként magas hozamokat ígérve, offshore cégeken keresztül forgatta az ügyfelek pénzét. Sokmilliárdos kárt okozott ezzel magánszemélyeknek, cégeknek és állami vállalatoknak is.

A vád szerint egy piramisjátékra emlékeztető hálózatot működtetett, amit ő inkább pénzmosásnak tart. A K&H Equities Rt. ügyfeleinek egy részét kiemeltként kezelte, nekik extra hozamokat ígérő befektetési lehetőségeket ígért. Ehhez legalább 30 milliós forintos induló tőke kellett, na meg jó összeköttetések. A kiváltságosok évi 15-20 százalékos hozamot is kaptak.

23 milliárdot tesz ki az ügyészség szerint a jogosulatlanul forgatott pénz, a kár több mint 8 milliárd forint. Kulcsárt még 2005-ben vádolták meg először, a 2008-as elsőfokú ítélet után 2010-ben, másodfokon az ügyészség már csalásnak minősítette az esetet. Végül az akkori ítéletben eljárási hibákra hivatkozva új eljárásra kötelezték az első fokon eljáró bíróságot. Ez hozott most ítéletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik