mtva magyar televízió (Array)
Belföld

Segélyt kapnak a kirúgott MTVA-sok

24.hu
24.hu

2015. 12. 22. 17:20

Az MTVA a működés racionalizálása, az erőforrások hatékonyabb felhasználása, a szinergiák kihasználása, a hatékonyságnövelés, valamint a költségcsökkentés okán elindított folyamat következtében,129 fő vonatkozásában csoportos létszámcsökkentést jelentett be az illetékes állami foglalkoztatási szerv felé és a Központi Üzemi Tanácsnak.

Közölte az MTVA. Reagáltak a hírre, ami szerint karácsony előtt jelentették be 130 embernek, köztük Jakupcsek Gabriellának, hogy ki vannak rúgva.

Azt írták, a csoportos létszámcsökkentés speciális munkajogi szabályai miatt a 129 fő nem munkaviszonyt megszüntető dokumentumot, hanem előzetes értesítést kapott azzal a tartalommal, hogy a fenti okok kapcsán a munkáltató átgondolja a jövőben a foglalkoztatását, majd abban az esetben, ha a jövőben nem tudja tovább foglalkoztatni a munkavállalót, úgy legkorábban 30 nap múlva felmondhatja a munkaviszonyt.

Az említett létszám egyébként az érintett munkavállalók jelentős többségénél nyugdíjazásként, vagy esetleges kiszervezésként jelentkezik.

Az MTVA a csoportos létszámleépítésben érintett, munkaviszonyát közös megegyezéssel megszüntető munkavállalók közül az alacsonyabb keresetűek, a nyugdíj előtt állók, a hosszabb ideje a közmédiában dolgozók, valamint a három vagy több kiskorú gyermeket nevelők számára külön juttatásokat biztosít, továbbá létrehoz egy bruttó 13 millió forintos segélyalapot is a létszámleépítésben érintett munkavállalók szociális, rászorultsági alapú, illetve elhelyezkedést támogató segélyezése érdekében.

Egyébként nem az MTVA volt az egyetlen, aki reagált a hírre. Sebestyén Balázs nagyon durván kifakadt a döntés miatt. 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.