Belföld

Rossz látási viszonyokra figyelmeztet a MET

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden az ország nagy részén eleinte borult, párás, többfelé ködös idő várható. Napközben északnyugat felől ugyan felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, ám délen és keleten lesznek tartósan borult, ködös vidékek. Szitálás a borult, ködös területeken bármikor előfordulhat, de számottevő mennyiségű csapadék továbbra sem várható. Az Észak-Alföldön helyenként megélénkül a déli, délnyugati szél, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borongós területeken 4 és 7 fok között valószínű, de ott ahol kisüt a nap akár 9, 12 fokot is mérhetünk. Késő este 1 és 6 fok közötti hőmérséklet várható.

Figyelmeztetés

Sokfelé rossz látási viszonyokra, síkvidéken foltokban, hegyvidékeken kiterjedtebb területen ködre lehet számítani. Átmeneti javulás mellett (időnként megemelkedhet a köd) főként a Dunántúlon lehet sűrűbb köd kialakulása számítani.

Az Északi-középhegységben, kb. 500 és 900 méteres magassági szintek között az alacsony-szintű felhőzetből ónos szitálás, zúzmaralerakódás továbbra is várható kedd délelőttig, utána a melegedés miatt – a pozitív hőmérséklet mellett – már csak ködszitálás várható (ónos nem!).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik