Belföld

Karácsonyi ünnepségen kapták meg a fizetési felszólítást a komáromi rendőrök

Egy héttel karácsony előtt több tucat rendőr szembesült vele: nem úgy alakulnak az ünnepek, ahogyan elképzelte – tudta meg a Bors. Fizetési felszólítást kaptak, ugyanis a túlórapénzt, amit a déli határ védelméért kaptak, nyolc napon belül vissza kell fizetni. A komáromi rendőröknek a felszólítást a karácsonyi ünnepségen kapták meg: az egész éves munkájukat is megköszönték, mellé pedig száz-, kétszáz- és négyszázezer forint közötti fizetési felszólításokat kaptak – derül ki a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) leveléből. Egy névtelenséget kérő rendőr elmondta: volt, aki nem akarta átvenni a papírt, ám közölték: ezzel katonai bűncselekményt valósítanának meg.

A Független Rendőr Szakszervezet főtitkára, Pongó Gáza a lapnak elmondta: eddig negyven rendőr kapott fizetési felszólítást, de akár ezren is érintettek lehetnek.

Azzal akarnak utólag trükközni, mi számít készenlétnek, és mi túlórának. Előbbiért csak bruttó 90 forint adható, de túlszolgálatért legalább kétezret kell fizetni

– mondta el a lapnak a főtitkár hozzátéve: arra hivatkoznak, hogy a pihenőidőben töltött idő is készenlét. Mint mondta, a rendőrök nem bemondásra kapják a fizetésüket, a túlórát minden esetben a parancsnokok rendelik el, ráadásul a túlóra elvégzését minden esetben igazolták is.

Papp Károly rendőrfőkapitány elrendelte a túlórák tételes vizsgálatát és megígérte, hogy a rendőrök részletfizetést kérhetnek a törlesztéshez. A szakszervezet ezt nem fogadta el, kérni fogják az ORFK-t, hogy a rendőrök megtarthassák a pénzt, mivel amúgy sem tartoznak a túlfizetett emberek közé.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik