Belföld

Folytatódik a licit, itt a földárverések második fordulója

Negyvenezer hektárt is 5-10 hektáros parcellákra oszthat a kormány. A cél a jobb eladhatóság. Jövőre indul az állami földárverés második része.

A Magyar Nemzet információi szerint először a Földművelésügyi Minisztériumban lehetett arról hallani, hogy az árverésen el nem kelt nagyobb állami területeket szétdarabolnák, a cél ugyanis a könnyebb és egyszerűbb értékesíthetőség. Hallani szociális földprogramról is, ami az EMMI-hez köthető.

Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének első embere a napokban már a földárverések „második üteméről” beszélt, amelyben meg kell vizsgálni, hogy egyes földek miért nem keltek el. A Magosz azt szeretné elérni, hogy a gazdák számára megfizethető parcellaméretek legyenek, ennek egyik útja a kisebb parcellák meghirdetése, vagy az, ha összeállnak a gazdák egy-egy terület megvásárlására.

Lázár János korábban arról beszélt, januárban tájékoztatják Fazekas miniszterrel együtt a kormányt arról, hogyan látják a földeladási program működését. És akkor indulhat az árverések második fordulója is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik